My all-time-favo bananenbrood.
Ingrediënten
125 gram amandelmeel
125 gram glutenvrije havermeel (je kunt de glutenvrije vlokken fijnmalen)
1 tl bakpoeder
Snufje zout (ik gebruik altijd Keltisch zout)
1/2 tl vanillepoeder (extract kan ook)
1 tl kaneel
50 gram dadels (het liefst Medjoul)
3 rijpe bananen (300-350 gram)
125 gram plantaardige melk (ik neem vaak ongezoete amandelmelk van Zonnatura)
1 tl baking soda
1 tl appel azijn
Als topping kun je toevoegen: walnoten, amandelen of kokosvlokken
Optioneel kun je er wat pure chocolade doorheen mixen (85% of hoger) - let op, het is dan niet meer vegan
Bereiding
Verwarm de oven op 180 °C hetelucht.
Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Meng in een kom de amandelmeel, havermeel, bakpoeder, zout, vanilepoeder en kaneel
Meng in een blender de dadels, bananen en plantaardige melk
Voeg de twee mengels bij elkaar en spatel goed door.
Voeg hierna de baking soda en appelazijn toe. Roer het geheel nogmaals goed door.
Voeg optioneel nog toevoegingen toe, roer goed door en giet het geheel in de vorm.
Strijk glad. Zorg dat de hoekjes goed gevuld zijn.
Strooi optioneel wat topping bovenop de cake voordat deze de oven in gaat.
Bak 40-50 minuten in het midden van de oven. Afhankelijk van de hoogte van je cakevorm.
Dek eventueel na 40 minuten af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
Laat minimaal 20 minuten afkoelen in de vorm voor je hem uitneemt. Laat daarna volledig afkoelen op een rooster zodat de onderkant droog wordt.
Bewaartip:
Wanneer de cake nog lauwwarm is, rol deze dan in een schoon bakpapier.
Als de cake volledig is afgekoeld en je wil het langer bewaren, snijd er dan plakjes van en vries het in.



