Super simpele hummus, van kikkererwten uit blik. Snel & mega lekker als voedzaam laagje op iedere boterham!
Ingrediënten
350 gram kikkererwten uit blik (uitgelekt)
1/2 citroen
1 teentje knoflook
3,5 el tahin (sesampasta)
1/2 tl zout (ik gebruik altijd Keltisch zout)
5 el water
1 el olijfolie (extra vierge)
1/2 tl milde paprikapoeder
Bereiding
Giet de kikkererwten af en spoel goed schoon. Laat uitlekken in een zeef.
Snijd ondertussen de knoflook fijn.
Pers de citroen(en) en vang het sap op.
Voeg vervolgens alle ingrediƫnten toe aan de blender of keukenmachine.
Soms kan het te droog zijn, waardoor je machine vastloopt, voeg dan wat water. Niet te veel, maar steeds een scheutje om lichtjes te verdunnen.
Proef en voeg naar smaak wat extra zout of citroensap toe.
Wil je het iets romiger? Voeg dan nog wat olijfolie of sesampasta toe.
Schep de hummus in een plat schaaltje. Besprenkel met wat olijfolie, strooi wat paprikapoeder on top en leg eventueel wat hele kikkererwten erop voor de garnering.
Et voila! Bewaar enkele dagen in een goed afgesloten bak in de koeling.



